MOLITVA ZA POKOJNE

Dobri Nebeski Oče, od tebe dolazi svaki život i k tebi se vraća. Ti nam daješ zemaljski život kao pripravu za dioništvo tobom u tvojoj vječnoj slavi. Ne koristi­mo uvijek na dobro ovo darovano vrijeme. Neki potpuno odbacuju tvoje prijatelj­stvo. Drugi žele biti s tobom, tražiti istinu, pravednost i dobrotu, ali ljudska slabost često zamračuje čisto­ću duše i nakon smrti moraju proći čišćenje da bi se mogli susresti s tobom, licem u lice.

Molimo te, Gospodine, za sve naše pokojne koji trpe u mukama čistilišta gdje, u sjaju tvoje ljubavi,
moraju spoznati svoju vlasti­ tu bijedu, propuste i grijehe ovoze­mnoga života. Oče milosrđa, oslobodi od vječnepropasti sve za koje je tvoj ljubljeni Sin prolio svoju Predragocjenu Krv. Isprazno nabrajanje i površno izgovaranje molitava ne mogu spasiti duše naših pokojnih i umanjiti njihove patnje u mukama čistilišta.

Stoga ti želimo, zaje­dno s Krvlju Kristovom, prikazati i svoju krv kao znak ljubavi i zadovoljštine za spas naših umrlih. Neka trud naših ruku, vjernost Bogu, strpljivost u trplje­nju i uzajamna ljubav razbiju okove smrti i privedu naše preminule skorom i potpunom sjedinjenju s tobom.

Tvome beskrajnom milosrđu izručujemo na osobit način duše onih kojima dugujemo posebnu zahval­nost, od kojih smo primili život, vjeru i druga dobročinstva, kao i duše onih kojih se nema tko spomenuti,
da ih privedeš u život svoje vječne radosti.

Amen!