Krug vječnih svetih misa

Družbe Misionara Krvi Kristove

Slično kao i druga misijska djela, tako i Družba Misionara Krvi Kristove ima vlastitu tzv. Vječnu svetu Misu. Papa Lav XIII. blagoslovio je ovu inicijativu 1886. godine kako bi na taj način dao poticaj za podupiranje misijskih djela Crkve. „Vječnom” se zove zato što se svaki dan i dok god je Družbe Misionara Krvi Kristove slavi 4 000 sv. Misa godišnje za sve žive i pokojne koji su pojedinačno, imenom i prezimenom, upisani u knjigu Krug Vječne svete Mise.

U Krug Vječne svete Mise može se upisati:

  • djecu i mlade – kako bi izrasli u dobre i poštene kršćane i uspješno započeli život,
  • bolesne – da im se vrati nada u ozdravljenje, da zadobiju milost strpljivosti kako bi mogli podnositi različita trpljenja i svoju patnju prikazivati za Misionare,
  • nepomirene s Bogom i Crkvom – kako bi se izmirili s bližnjima i vratili dobrom Nebeskom Ocu,
  • pokojne – da što prije dožive trenutak u kojem će vječno gledati Lice Očevo.

Upis u ovaj Krug može biti prekrasan prigodni duhovni dar povodom rođendana ili imendana, sakramenta Krštenja, Prve svete Pričesti, Potvrde, Ženidbe, polaganja vječnih zavjeta, ređenja, različitih godišnjica ili jubileja.

Svi koji su za života upisani u Krug Vječne svete Mise, uživaju plodove ovih svetih Misa i nakon smrti. Stoga nije potrebno slati obavijest o njihovoj smrti. Nadalje, u Krug Vječne svete Mise ne može se upisivati skupno, npr.: obitelj, bračni par, određena zajednica, duše u čistilištu i sl.

Novčana sredstva od Kruga Vječne svete Mise namijenjena su podržavanju i razvoju našeg misijskog djela i izobrazbi novih Misionara. Prilog za upis u Krug Vječne svete Mise za svaku pojedinačnu osobu iznosi kao i uobičajena naknada za jednu sv. Misu.

Kao potvrda o upisu osobe u Krug Vječne svete Mise koju šaljemo dobročiniteljima, služi sličica s ispisanim imenom i prezimenom osobe te datumom upisa u Krug.

Podatke o osobi koju upisujete – ime i prezime – dostavite Misijskoj kući telefonom, faksom ili e-mailom uz kopiju o uplati novčanog priloga.

Novčani prilog za upis u Krug Vječne svete Mise možete uplatiti na naš račun: HR6223600001101474800.

Informacije za uplatu i kontakt:

Družba Misionara Krvi Kristove
Razgled 3
10 000 ZAGREB

IBAN: HR6223600001101474800
Svrha uplate: Krug VSM
Model plaćanja: HR00 ili HR01
Poziv na broj: datum uplate
Za inozemstvo: SWIFT – ZABAHR2X

Zagrebačka banka d. d.
Paromlinska 2, 10000 Zagreb

tel. +385 (0)1 45 00 130
faks. +385 (0)1 45 00 134

email: info@cpps.hr

Možda vas zanima…

loading...