Molitva za dar čistoće

Gospodine Isuse Kriste, Ti si nazvao blagoslovljenim one koji su čista srca i obećao si im da će Boga gledati.

Često Te gubim iz vida jer je moje srce zauzeto i uprljano egoizmom, ljubomorom i ambicijom. Zbog pomanjkanja skromnosti i zbog svakakve znatiželje, svoje misli i osjećaje ispunjavam nemirom i mračnim željama. Tada gubim radost vjere i svjetlo savjesti. Teško mi se moliti, ljudi me živciraju te mi slabi ljubav prema bližnjemu.

Isuse, ne vidim i ne poštujem Te u drugom čovjeku, jer moje srce uistinu nije slobodno. Ipak, želim novi i vjerodostojni život. U povjerenju u Tvoju najdražu Krv, molim Te za očišćenje moje savjesti. Želim Te nanovo, kao dijete, primiti čistim srcem i dijeliti Tvoju ljubav sa svim ljudima. Neka me Tvoje rane podsjećaju kako me neizmjerno voliš. Neka me Tvoja Krv jača u kušnjama i opasnostima. Neka me Tvoji anđeli izbave iz opasnosti, kada me samo bježanje može spasiti od grijeha.

Duše Sveti, prožmi moje odnose s ljudima. U Tebi želim biti otvoren za sve. Daj mi svoju mudrost da razlikujem pravu ljubav prema drugima, od traženja samog sebe pod izlikom pomoći potrebnima. Nauči me davati, a ujedno i tražiti od sebe i drugih.

Želim spajati blizinu i jednostavnost u odnosima s ljudima, čuvajući potrebnu distancu. Osjećaji dobrote neka ne postanu oruđe zla skriveno ispod plašta spašavanja čovjeka, a briga za vlastitu čistoću i svetost neka nikada ne postane razlog da netko ne iskusi ljubav i Božje Milosrđe.

Marijo, Majko prekrasne ljubavi, želim kao Ti uvijek nositi u srcu Isusa. Neka me Tvoja poniznost uči nježnosti i zdravoj nesigurnosti u sebe, da postanem sve više čisti kalež Krvi Tvoga Sina. Amen.