ZKK: Ludbreg

   Molitvena Zajednica Krvi Kristove župe Ludbreg, počela se sastajati od 1993. god., a 1994. god. u filijali Sigetec, zatim, 2004. u Hrastovskom i od 2007. god. u filijali Čukovec.

Redovito se sastajemo jednom u tjednu, 80 članova u 4 grupe. Neki članovi su zbog raznih bolesti spriječeni dolaziti, ali osobnom molitvom daju svoju podršku.

   Svaki naš susret, susret je sa živim Bogom. Razmatranjem, meditacijom i molitvom razgovaramo s Njime. Tu smo spoznale kako nas Bog ljubi, uranja nas u rijeku milosrđa i sjedinjuje naše živote sa svojom neraskidivom ljubavlju. Daje nam novu snagu, slobodu i poticaj da radosno prenosimo Njegovu ljubav svim ljudima. Nastojimo odgovorno svjedočiti za Njega, prenoseći svjetlo vjere i znak nade drugim ljudima, svojim konkretnim načinom života. U zajedništvu susrećemo radost i toplinu, hrabrost i nadu za sve poteškoće. Članovi se međusobno poštuju, povjeravaju i pomažu. Tako nosimo slabosti i terete jedni drugih te dijelimo boli i radosti, molimo jedni za druge.

   Svi članovi skromno i ponizno služe, spremni na žrtvu iz ljubavi u svojim obiteljima, župama i na svakom mjestu gdje se nađu. Sudjelujemo u čišćenju i spremanju crkve i svetišta Krvi Kristove, u liturgiji na svetoj misi i predvodimo klanjanje po potrebi župe.

   Molitvena zajednica vodi župni Caritas (brinemo o siromašnima, napuštenima, bolesnima, ovisnicima, obiteljima s više djece). Ulazimo u obitelji gdje vlada razdor, mržnja, rastave – unoseći im Božje svjetlo i pomirenje…

   Cilj nam je riječima i dijelima prelijevati ljubav i pomirenje, koje izvire iz živog i nepresušnog vrela prolivene Kristove Krvi.

   Blagoslovljena Krv Kristova!

Animatorica: Marija Kosec