ZKK: Ivanec

Ivanec, župa SV. MARIJE MAGDALENE

   Naša molitvena zajednica, počela se sastajati na poticaj našeg župnika, u redovitim tjednim molitvenim druženjima, od 10.01.2012. godine.

    Sastajemo se utorkom, nakon večernje svete mise, u kapeli bl.g Alojzija Stepinca, u sklopu Caritasovog doma za stare i nemoćne osobe. Radosni smo što se dopuštenjem našeg župnika možemo sastajati na molitvu u kapeli uz Svetohranište.

    Naš prvi susret u molitvi, počeo je sa sedam članica, a sada nas se redovito okuplja petnaest do osamnaest, od ukupno dvadeset članova. Uvelike nam u našem usmjerenju i napredovanju kao zajednice, pomaže molitvena zajednica u Ludbregu, s njihovom animatoricom Marijom Kosec, Misionari Krvi Kristove sa svojim suradnicama te naš župnik, koji nas uključuje u razne župne aktivnosti.

   U prvim našim susretima, vrijeme koje smo provodili u zajedništvu s Bogom, bilo je ispunjeno molitvama i duhovnim štivima, uglavnom iz molitvenika Slavimo Krv Kristovu, što nam služi kao poticaj i rast u duhovnosti Krvi Kristove. U Korizmeno vrijeme na svakom susretu molila se krunica Krvi Kristove, sa razmatranjima.

   Od 22.07.2012., dan zaštitnice župe, sv. Marije Magdalene, počeli smo s čitanjem i razmatranjem Evanđelja za slijedeću nedjelju. Ovakav način meditacije priprema nas za bolje razumijevanje Božje riječi. Bogu pružamo mogućnost da djeluje u našim životima i životima naših bližnjih.

   Moli se za svijet, domovinu, mlade, Katoličku Crkvu, Svetog Oca, za župu i župnika, obitelji, za bolesne i potrebite u bilo kojem obliku. Dali smo prednost molitvi za druge, u smislu izreke: “Prinosimo ti Oče Krv Kristovu…”

    Na župnikov poticaj, u Velikom tjednu, molitvena zajednica je sudjelovala u cjelodnevnoj molitvi, pjesmama i čitanju duhovnih tekstova u sklopu pobožnosti i obreda na Veliku Subotu. U mjesecu srpnju, molitvena zajednica predvodila je dnevne molitve prije sv. mise. Za svetkovinu Duhova obavljali smo devetnicu Duhu Svetome, pješačenjem do kapelice Duha Svetoga, u Prigorcu, udaljenom nekoliko kilometara od naše župne crkve. U mjesecu listopadu, sudjelovali smo u molitvi krunice, u sklopu listopadskih pobožnosti. Također, sudjelujemo u molitvi zlatne krunice i dnevnim čitanjima, i molitvama za duše u čistilištu.

   Neke članice naše zajednice su čitači na euharistijskim slavljima te sudjelujemo i u tjednom čišćenju naše crkve…

   Iako ova naša molitvena zajednica ne djeluje dugo, kroz ova naša druženja u molitvi i u zajedništvu s Bogom, međusobno smo se više upoznali i zbližili, kako mi osobno, tako i naše obitelji. Na taj način možemo jedni drugima biti na pomoć i utjehu te podršku, kako u osobnom životu, tako i u ostalim posebnim potrebama…

Blagoslovljena Krv Kristova!