Radost zbog ulaska u postulaturu i kandidaturu u Hrvatskoj delegaturi CPPS

Radosni smo što su, 02. listopada 2015. godine, u Hrvatskoj delegaturi Družbe Misionara Krvi Kristove dvojica novih mladića ušli u postulaturu te jedan u kandidaturu: br. Mario Šarić, br. Antonio Marina i br. Ivan Raljušić. Slavlju su prisustvovali članovi obitelji, prijatelja, Klanjateljica Krvi Kristove i članova ZKK.  Primio ih je p. Ilija Grgić CPPS, poglavar Hrvatske delegature te im je, uz ohrabrujuće riječi, zaželio i srdačnu dobrodošlicu.

Tijekom sv. mise svatko od njih je u svome “pismu Isusu” iznio ono što se nalazi u srcu, a p. Wojciech Czernatowicz CPPS, provincijal Poljske provincije, u svojoj ih je propovijedio potaknuo na slušanje i življenje po Božjoj Riječi, koja proniče naše živote, naša srca. Kao i prorok Hošea, i oni se trebaju pouzdati u Božju riječ i obećanje da će doći u Obećanu domovinu.

Taj dan su se slavili anđeli čuvari te ih je stoga pozvao da se pouzdaju u njih i pomoć Božju koja po njima dolazi. Bog je uvijek prisutan i valja se u njega pouzdati i nadati kada je teško, jer on djeluje u životu svakoga od nas.

Pozvao je na slušanje Boga, no također i na slušanje svojih bližnjih koji nas savjetuju, upućuju, a ponekad i kore, opominju. Sve služi za izgradnju. Bog šalje takve znakove te ih stoga treba pratiti i ići onim putem koji je Bog pripremio.

Na kraju im je iznio poučnu priču o tri žabe.

Zajedno su pale u posudu s vrhnjem. Svatko je nešto nastojao učiniti. Optimistična žaba je vjerovala da može iz te posude iskočiti. Mnogo se micala a vrhnje je postajalo sve tvrđe te ju je ugušilo. Pesimistična žaba nije ništa činila te se već i prije utopila. Realistična žaba je pomicala samo noge te je u jednom trenutku osjetila pod nogama nešto tvrdo – kao tvrdi maslac – i uspjela se izvuči iz te posude…

 

Molimo da ih Isus zaštiti i ojača svojom Presvetom Krvlju i svojim Svetim Duhom, a Majka Marija da ih prati i neprestano zagovara kod Presvetoga Trojstva!

Neka je navijeke blagoslovljena Presveta Krv Isusa Krista!