Presveto Trojstvo – razmatranje

PRESVETO TROJSTVO

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Iv 3, 16-18

…da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne…

Svetkovina Presvetog Trojstva podsjeća nas na objavljenu istinu, podsjeća nas na istinu o sudjelovanju cijelog Presvetog Trojstva u spasenju čovjeka. Otajstvo spasenja nije vjera u predodređenost: dakle mogu raditi što me volja jer sam odabran i spašen. Osobna odluka u životu svakog čovjeka ima presudnu ulogu. Ona je neophodna i kod prihvaćanja istine o čovjekovu spasenju. Neovisno jesam li svećenik, liječnik ili vršim koje druge više ili manje važne poslove, uvijek se nalazim u poziciji da odlučujem. U duhovnom području to je odluka da čitavim svojim srcem pristajem uz Boga. Tek iz nje proizlaze otvorenost i spremnost na suradnju s Božjom milošću.

Bog me ne spašava po mojim dobrim djelima, premda su ona važno svjedočanstvo, nego po vjeri. Vjerujući, rastući u vjeri približavam se Bogu koji spašava i brani od propasti.

Što mogu reći za odluke koje sam do sada donosio? Koje su odluka utjecale na moja lutanja, da sam se u životu gubio? Donosim li odluke povjeravajući ih Bogu i njegovoj milosti?

Izvor: Živa riječ 2017. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, Prosinac 2016.)

NARUČITE knjigu razmatranja za svaki dan:
TEL. 01 45 00 130
ili Email: info@cpps.hr