Osvrt na noćno bdjenje, 8./9.10.

Ove godine, 8./9. listopad, održano je 26. noćno bdjenje u Svetištu Krvi Kristove u Ludbregu, koje organiziraju Misionari Krvi Kristove u suradnji sa Klanjateljicama Krvi Kristove.

Okupilo se oko 500 članova Zajednica i simpatizera iz svih krajeve Hrvatske: iz Zadra, Šibenika, Knina, Rijeke, Splita, Kutine, Vukovara i iz Švicarske, kako bi se zajedno poklonili Krvi Kristovoj.

Tema ovogodišnjeg bdjenja u Svetištu bila je KRV KRISTOVA – UTJEHA U PLAČU.

Program je započeo pozdravnom riječi organizatora. Nakon toga jedan sat smo proveli u klanjanju Presvetom Tijelu i Krvi Kristovoj. Nakon klanjanja okupili smo se u procesiji sa svijećama, gdje smo molili i razmatrali Krunicu Krvi Kristove tj. 7 prolijevanja Isusove Krvi.

Nakon povratka sa procesije sa svijećama u Crkvu slavili smo Euharistiju u ponoć. Na toj sv. Misi propovijedao nam je novo-zaređeni đakon Karlo Mario Petrović, cpps.

Nakon Euharistije ponovno smo se klanjali Krvi Kristovoj razmatrajući teme o Krvi Kristovoj kroz narednih 3 sata. Prvi sat tema je bila Današnje Kristove otvorene rane. Drugi sat klanjanja razmatrali smo Kristov plač danas i u trećem satu razmatrali smo na temu Krv Kristova vrelo utjehe danas. Cjelonoćno klanjanje završili smo sa Euharistijskim blagoslovom relikvijom Krvi Kristove.

Tako provedena noć s Isusom pod prilikama Euharistijskog kruha i prave njegove Krvi donijela je radost, mir i utjehu mnogima koji su prisustvovali u večernjem i cjelonoćnom programu.

Sretna i ozarena lica, vratili smo se svojim kućama i dalje razmišljajući o Krvi Kristovoj koja je živa prisutna u toj maloj ampulici. Meni samo jedan pogled na tu ampulicu vraća mir u srce, osimjeh na lice, jer znam da Isus živ. Tako i ove večeri, iako prolivena Krv podsjeća na patnju i bol, donijela je radost u naša srca.

Ovdje se uvijek osjeća gostoprimstvo domaćina iz naše Zajednice u Ludbregu koji nas na poseban način dočekaju prolijevajući svoje kapljice krvi u zajedništvu s Kristovom, kako bi ugostili svaku osobu koja se došla pokloniti Krvi Kristovoj. Topli čaj i vruća kava zajedno sa slatkim i slanim kolačima mogla se naći na stolovima cijelu noć. Dobro je došla mala tjelesna okrepa u toj hladnoj noći.

Blagoslovljena Krv Kristova!

J.H.

Nekoliko fotografija: