Ljubim li Oca?

Nedjelja krštenja Gospodinova

Za što molim? Za duboko iskustvo Očeve ljubavi.

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Mt 3, 13-17

Promatram kako Isus ponizno pristupa Ivanu i moli ga za krštenje (rr. 13-15). Ulazi u vodu i uranja cijeli. „Uranjati“ u životu svakog čovjeka znači osloboditi ga grijeha i vratiti mu radost života.

Posvjestit ću si da je slično bilo i na mom počeku, u vrijeme krštenja. Isus me prihvatio još u majčinu krilu. Na dan krštenja uronio je u moj život.

Vjerujem li da je krštenjem Isus ispunio Sobom čitav moj život? Što mogu reći o svom odnosu s Isusom?

Probat ću polako ispovjediti Ime Isus. Kakve emocije izaziva to Ime u mom srcu? Osjećaj prianjanja, pripadnosti, sigurnosti? Ili pak osjećaj ravnodušnosti, otuđenosti i hladnoće?

Ovu duhovnu vježbu mogu promijeniti u jednostavnu molitvu srca. Fokusirat ću se u potpunosti na Isusa i tijekom 5 do 10 minuta, prateći ritam svoga disanja, izgovarati samo jednu riječ: „Isus.“ Izgovarat ću je s dubokom željom sjedinjenja sebe s Isusovom osobom.

Vraćam se sceni na Jordanu (rr. 16-17). Gledam kako se Nebo otvara. Promatram Duha Svetog koji silazi na poniznog i smirenog Isusa. Trudim se čuti snagu i ton glasa s Neba: Ovo je Sin moj, Ljubljeni.

Isus, kojega sam na krštenju primio, Očev je ljubljeni Sin! Nosim u sebi Božju snagu i ljubav. Znam li predati mu čitav svoj život bez obzira na posljedice?

Slavit ću Boga Oca što mi je poslao Isusa kao Brata i Gospodina. Priznat ću mu svoju ljubav: „Oče, želim Te ljubiti poput Isusa!“

(Izvor: Živjeti evanđelje, sv. I., Zagreb, Prosinac 2019.)

NARUČITE knjigu na:
TEL. 01 45 00 130
ili Email: info@cpps.hr