Isusova je ogromna želja da se okoristimo njegovom Krvlju…

   Koliko je bila velika Isusova želja za vrijeme cijelog njegova života da prolije svoju Krv za naše spasenje, isto toliko je velika njegova želja da se svi njegovom Krvlju okoristimo, da sve duše u tome sudjeluju. Otvorio je u svojim Ranama izvor milosrđa, mira, pobožnosti, ljubavi koja poziva sve duše da na njemu ugase svoju žeđ.

   A zašto je ustanovio sakramente poput kanala kroz koja nam daruje zasluge svoje Predragocjene Krvi? Zašto trajno prikazuje Ocu svoju Krv? Zašto je u srcu tolikih vjernika pobudio ovu pobožnost?

   Samo zato jer je velika želja njegova Srca da svi iz presvetih izvora njegovih Rana po njegovoj Krvi zadobiju milosne vode. Kako je užasna nezahvalnost ne okoristiti se time i zapostaviti tako učinkovito sredstvo spasenja… Promatraj nježnost ljubavi u načinu na koji Isus prolijeva božansku Krv. Bilo gdje da pogledaš, bičevanje, krunjenje trnovom krunom… sve nas potresa do suza. Isus je uvijek iz ljubavi obliven Krvlju…

   Mislim da je Gospodina posebno boljelo to što mu je bilo objavljeno da se mnogi zbog njihovih grijeha neće okoristiti Otkupljenjem i njegovom Predragocjenom Krvlju. Da, to je bio glavni razlog njegovih bolnih patnji… Neka naše povjerenje iznad svega bude u zaslugama Kristove Krvi. Ne zaboravite: između nas i Vječnoga Oca stoji Isus Krist … Krv Kristova viče moleći milosrđe za nas.

sv. Gašpar del Bufalo