Gorljivi svjedoci Radosne vijesti

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Iv 17, 11-19

Stojimo na Maslinskoj gori, na istom onom mjestu gdje je prije četrdeset dana jedan Isusov učenik predao Isusa u ruke zločincima. Svi su ga napustili. Međutim, od tada se puno toga promijenilo. Apostoli nisu više oni isti ljudi od ranije. Promijenio ih je događaj Uskrsnuća. Isus to zna, svjestan je toga.

Zato im i daje novo poslanje: naviještati Radosnu Vijest svemu stvorenju i čitavomu svijetu. Daje im moć u ljudima buditi vjeru, spašavati ih po krštenju.

Nakon Kristova uskrsnuća upravo to postaje temeljno poslanje apostola. Danas smo svi mi učenici Isusa Krista, svjedoci uskrsnuća i apostoli. Točno je da smo puno puta u svom životu napustili Krista, ali nam Isus to ne zamjera.

On nas poziva naviještati Evanđelje spasenja gorljivošću i žarom prvih apostola, i u ljubavi. To nas obvezuje navješćivati drugima istinu koju smo sami otkrili i našli, daje nam moć biti – kako riječju, tako i djelom – gorljivi svjedoci Radosne Vijesti. A po čemu se razlikujemo od apostola? Imamo istu vjeru, istu ljubav, slijedimo isti nauk, istoga Boga. Možda nam nedostaje ljubav prema Kristu koja bi nas uvjerila da je sve drugo gubitak i otpad u usporedbi s Kristom.

Danas je i dan obraćenja. Ne čekajmo više, nemojmo odugovlačiti, postanimo apostoli, svjedoci uskrsnuća.

Molimo za vjeru i ljubav koje će nas promijeniti u svjetlo i oganj u tami ovoga svijeta.

(Izvor: Živa riječ 2018. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, izdano: Prosinac 2017.)

NARUČITE knjigu:
TEL. 01 45 00 130
ili Email: info@cpps.hr