Bog je tako ljubio svijet!

Četvrta korizmena nedjelja

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Iv 3, 14-21

Bezuvjetna Ljubav!
Jedan iskusan voditelj duhovnih vježbi napravio je jedanput sljedeći eksperiment. Za vrijeme svog razmatranja o velikoj Božjoj ljubavi
prema čovjeku, postavio je u crkvi ploču koju je prekrio platnom. Za vrijeme izlaganja prilazio je ploči pored ambona i pomalo je otkrivao.
Pozvao je sudionike da se približe i otkriju što je napisano.

Na ploči su bile ispisane riječi iz Ivanova evanđelja: Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ispod tih riječi stajala je sljedeća uputa:
„Ako želiš saznati koga je Bog tako ljubio i za koga je umro, prođi s druge strane ploče.“ Svatko tko je prošao s druge strane, ostao je iznenađen. Naime, na drugoj strani ploče bilo je veliko ogledalo i svatko je moga vidjeti sebe.


Često ne upijamo ovu istinu u svoje srce da nas Bog zaista voli i to do „ludila Križa“ kako je to izrazio sv. Ivan Pavao II. Najveću bol onome koji nas voli zadajemo kada ne vjerujemo u njegovu ljubav. Kako se osjeća žena koja voli svog muža, a on joj ne vjeruje? Kako se osjeća otac koji ludo voli svoju
djecu, a ona mu ne vjeruju? Kako se osjeća Bog koji je dao svoga Sina
kako bi ti i ja imali vječni život zahvaljujući njegovoj žrtvi na križu, a ti i ja sumnjamo u njegovu bezgraničnu ljubav?


Dopusti da ova velika istina ispuni tvoje srce. Zadrži se u zahvaljivanju i obožavanju Spasitelja.

Izvor: Živa riječ 2018. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, Prosinac 2017.)

NARUČITE knjigu:
TEL. 01 45 00 130
ili Email:info@cpps.hr