Na današnji dan: sv. Marija de Mattias

Na današnji dan Klanjateljice Krvi Kristove slave
svetkovinu svoje utemeljiteljice,
sv. Marije de Mattias.

Svi članovi Zajednice Krvi Kristove, Družbe Klanjateljica i
Družbe Misionara Krvi Kristove, mogu zadobiti potpuni oprost uz ispunjavanje uobičajeih uvjeta.

“Slavimo Mariju De Mattias, hrabru ženu, neumornu radnicu, ogledalo kršćanskih kreposti, ures Crkve, utemeljiteljice Družbe Klanjateljica Krvi Kristove. Ona živi i živjet će vječno u zajedništvu pravednika, u kraljevstvu blaženika, pobjednica svijeta i smrti… Ona živi i živjet će vječno jer Bog ju je želio svu za sebe i ona je željela biti sva Božja…

Izabrao je Mariju De Mattias, učinio ju je dionicom svoje posebne zaštite i udijelio joj potrebne darove za ovo teško i mukotrpno poslanje. Darovao joj je veliko srce, otvoreno i osjetljivo za djelovanje milosti, energičan i hrabar duh, anđeosku čistoću življenja.

Presveta Djevica poučavala ju je u tišini srca, prekoravala je za taštinu, pokazujući joj svoga Sina i njegovu želju da bude ljubljen od svih duša koje je On otkupio svojom predragocjenom Krvlju; pokazivala joj je Križ i Kalvariju te ju pozivala da se uspne.

Tako je malo pomalo milost oblikovala njezinu dušu, koja će kasnije odgajati mnoge redovnice i druge žene koje će joj Gospodin povjeravati…

Za sebe je ostavljala gorčinu, a drugima davala svu toplinu koju je mogla dati. Njezino je nastojanje uvijek bilo usmjereno na slavu Božju i dobro bližnjega. Nikada nije mislila na sebe; njezini su dani bili posvećeni Bogu i živjela je samo kako bi njemu ugodila.”

(Iz: Pogrebnog govora s. B. Ivana Merlinija, CPPS,
duhovnog pratitelja Marije De Mattias)

Blagoslovljena Krv Kristova!