ZKK: Botinec

BOTINEC, župa SV. STJEPANA PRVOMUČENIKA, Zagreb

    U našoj župi, molitvena Zajednica Krvi Kristove osnovana je u prosincu 2005. godine, prilikom duhovnih vježbi koje su vodili Misionari Krvi Kristove. Imamo četiri stalna člana, s tim da nam se često pridružuju i drugi župljani. Sastajemo se svaki utorak iza večernje svete mise, a u vrijeme Došašća, iza mise zornice. S obzirom da su u našoj zajednici većinom starije osobe, naš apostolat je prvenstveno molitva. U suradnji sa župnikom te ostalim župljanima, molimo za potrebe župe, odnosno na nakane koje su u tom periodu važne ili su nam preporučene.

   Kao animator nastojim biti stalno u kontaktu s ostalim članovima i poticati ih na molitvu i pomaganje. Skupa s Udrugom „Izvor ljubavi“, koja djeluje u Botincu, svake godine u kolovozu organiziramo hodočašće bolesnika u nacionalno svetište Predragocjene Krvi, u Ludbregu.

    Svakog 18. u mjesecu u našoj župi imamo hodočašće za nerođene, u kojem i mi, kao molitvena zajednica, po mogućnost prisustvujemo.

    Ukratko, naš apostolat je molitva i pomaganje starijima, bolesnima, zanemarenim i osamljenim članovima naše župne zajednice. Nema nas mnogo, ali nastojimo živjeti blagoslivljajući Krv Kristovu koja nas je otkupila!

    Blagoslovljena Krv Kristova!

Animatorica: Marija Kelava