Životopis sv. Gašpara del Bufala – Ne obazirući se natrag

Životopis utemeljitelja, sv. Gašpara del Bufala.

Mario Spinelli u ovom životopisu zna vrlo dobro uhvatiti fizionomiju svetog Gašpara i s drugih gledišta: u njegovoj ljudskosti i u okolnostima koje su odredile njegove psiho-fizičke osobine; na putu prema duhovnoj zrelosti kao apostola Krvi Kristove, u bogatstvu njegovih nadnaravnih darova zbog kojih je bio učinkovito oruđe Božjeg djelovanja u društvu svojega vremena.

Možemo potvrditi s apsolutnom sigurnošću da Spinellijev životopis, iscrpno, precizno i na ugodan književni način prikazuje život i rad svetog Gašpara u okruženju povijesnog perioda u kojem je živio. Stoga mu želimo široku uporabu, ne samo na dobrobit mnogih koji su odani ovom rimskom svecu, već najviše za poticaj crkvenog društva našeg vremena, koje može u svetom Gašparu pronaći učitelja i primjer u svrhu nove evangelizacije. (Beniamino Conti, CPPS)

U vremenu nove evangelizacije, nasuprot razornih ideologija i urušavanja modernog svijeta, napose svijeta aksiološkog horizonta vrednota, misionarski i moliteljski duh Gašpara del Bufala, i njegovih zajednica, može biti pravo osvježenje na početku Trećeg milenija naviještanja Kristova Evanđelja u Hrvatskoj. (Mons. dr. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački)

Naslov originala: Mario Spinelli, Vita di Gaspare del Bufalo. Senza voltarsi indietro

S talijanskog preveli: Milena Pietrella Zrnić i Jelena Hodak

Izdanje: Zagreb, 2005. godine

Broj stranica: 232 stranice

Dimenzije: 13,30 x 20,00 cm

Narudžbe na:

Misionari Krvi Kristove
Razgled 3, 10 000 ZAGREB
tel. 01/45 00 130
email: info@cpps.hr