Što god vam rekne, učinite!

Druga nedjelja kroz godinu C

Evanđelje: Iv 2, 1-12

Bio je sunčan dan, mladenci, prekrasna gozba… Predivan prizor nad koji se ipak nadvila sjena: Vina nemaju.

A onda dolazi do izražaja lik Marije, Pomoćnice. Obazriva je, nježna i pažljiv promatrač. Zamjećuje problem koji imaju mladenci i pritječe im u pomoć konkretnim rješenjem.

Marija je i nadalje Pomoćnica, ali sada s Neba. Njoj ne predstavlja problem neprestano bdjenje i zauzimanje za nas kod svoga Sina. Tek što nas pogleda, već zna što nam je potrebno. Zna, jer je najbolja Majka, poznaje nas u srži, poznata joj je dubina našega srca i želi nam ono najbolje za nas.

Budući da nas poznaje, pokazuje nam put govoreći: Što god vam rekne, učinite! To može postati naš životni moto i želja, ali nadasve naš put.

Ponekad mislimo da nas Bog stavlja na velike kušnje, da traži od nas preveliku požrtvovnost i posvećenost. Može nam se to što Isus traži učiniti jako zahtjevnim. No plodovi naše poslušnosti Bogu u potpunom su nerazmjeru s našom žrtvom; neizmjerno su veći. Dajemo mu vodu, a On nama vraća vrhunsko vino. Bog se ne da nadmašiti u velikodušnosti i darežljivosti.

Učinimo sve da iskusimo ovu Božju darežljivost. Predajmo u Kristove ruke ono što nas možda već duže vrijeme traži da mu dademo: izmirimo se s bližnjima, otiđimo na ispovijed, molimo se više, provodimo više vremena s obitelji….

Predajmo u njegove ruke ono što On od nas traži. I vidjet ćemo da Bog ne dopušta da ga nadmašimo u velikodušnosti.

Prihvatimo izazov!

(Izvor: Živa riječ 2019. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, prosinac 2018.)

NARUČITE knjigu na:
TEL. 01 45 00 130
ili Email: info@cpps.hr