Smatram li se ja izabranim učenikom?

Druga korizmena nedjelja

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Mk 9, 2-10

U događaju Isusova Preobraženja vidimo nekoliko
stvari.

Prije svega, Isus izabire samo tri učenika i vodi ih sa sobom, dok drugi preobraženje nisu vidjeli. Preobraženje se događa u samoći, osami, na jednom brdu. Učenici čuju čudesan Glas koji potvrđuje tko je Isus, odnosno njegov identitet.


Što to znači za nas danas?
Dakle, ni danas neke stvari ne mogu svi kršćani doživjeti, vidjeti, iskusiti. Postoje svetci koji su doživjeli razna mistična iskustva, a to nisu doživjeli i ostali kršćani. Da bi se istinski susreli s Isusom, Živim Bogom, često je potrebna samoća, određeno okruženje koje pospješuje taj susret – osama.
Onda dolazi glas Božji. Taj glas uvijek me usmjerava na Isusa, na Boga. Jer može biti i da riječi koje čujem, poticaji koje dobijem, jednostavno
nisu Božji.

No, pitanje je: smatram li se ja izabranim učenikom? Želim li susresti Živoga Boga? Ako želim, onda ću otići i potražiti ga u nekoj osami, npr.: duhovnoj obnovi, duhovnim vježbama… i čuti njegov glas, riječi koje mi želi uputiti, snagu koju mi želi dati, smjernice za moj život… Na taj način ću postati njegov istinski svjedok i apostol! Na taj način će On po mome životu djelovati na druge!

Izvor: Živa riječ 2018. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, Prosinac 2017.)

NARUČITE knjigu:
TEL. 01 45 00 130
ili Email:info@cpps.hr