DVD “Ozdravljenje srca”

Snimka duhovne obnove

“Ozdravljenje srca”

Voditelj: p. KRZYSZTOF WONS, SDS

Ozdravljenje srca? Što je to i zašto?

Jer ako nešto treba ozdravljenje, onda je bolesno, ranjeno… Rane! Toliko je rana u čovjeku današnjice! Ponekad je cijeli čovjek jedna velika rana. A ono što je ranjeno u nama su naše najdublje dubine, naše srce.

Tko može ozdraviti te dubine i tko može zacijeliti rane i čovjekovo grijehom, nepravdom, nemirom, nedostatkom ljubavi… probodeno srce? Samo Onaj koji je to srce ljudsko stvorio i samo Onaj čije Srce je i samo bilo probodeno na Križu iz ljubavi prema tom čovjeku. Isus Krist! Kako On to čini? Svojom Riječju. Jer kako je Krist uskrsnuo i „živ živcat opet vlada“, tako je i Njegova Riječ u Svetom Pismu živa, tvrdi autor Polsanice Hebrejima: Živa je, uistinu, Riječ Božja i djelotvorna (Heb 4, 12).

Upravo svojom Riječi u školi Lectio Divina, Krist želi izliječiti naš život i dati nam „novo srce“ kako bi i naše srce počelo gorjeti, a rane se čistiti i zacjeljivati u svakodnevnom susretu s Isusom. Krenimo u tu prekrasnu avanturu susreta s Riječju koja ozdravlja srce i vraća nas k Sebi i nama samima da naš život bude pun radosti i dubokog Božjeg smisla.

Da i mi, zajedno s učenicima, na našem „putu u Emaus“, a onda na našem „povratku iz Emausa u Jeruzelem“, u našu svakodnevicu, možemo iz dana u dan sve više potvrđivati: Nije li gorjelo srce u nama dok nam je putem govorio, dok nam je otkrivao Pisma? (Lk 24, 32).

Teme nagovora:
1. „Put u Emaus“ – Put ozdravljenja srca
2. Dijagnoza stanja srca
3. Otvoriti se pomoći
4. Povjerovati Riječi koja otvara i liječi srce
5. Sazrijevanje za nove odluke
6. Povratak u život
7. „Povratak iz Emausa u Jeruzalem“
8. Pitanja i odgovori

Prijevod: p. Ilija Grgić, cpps
Snimljeno za vrijeme duhovne obnove za animatore i članove Zajednice Krvi Kristove održane u Karmelu sv. Ilije, Zidine, Buško Blato, od 5. do 7. svibnja 2017.

Cijena: 40,00 kn

Format: DVD, audio (mp3)

Vrijeme: 5 sata i 20 min.

Narudžbe na:

Misionari Krvi Kristove
Razgled 3, 10 000 ZAGREB
tel. 01/45 00 130
email: info@cpps.hr