Molitva milosrdnom Isusu

 

HVALA Ocu nebeskom za dar njegova Sina. Hvala Sinu koji je trpio za nas, koji je otkupio naše grijehe. Hvala za svaki pad na njegovu križnom putu, za svaku kaplju znoja i
za svaku kap Krvi koju je prolio za nas.

Isuse moj ljubljeni, koji si sama ljubav i praštanje, molim te da nam u ovoj Godini milosrđa oprostiš sve naše grijehe, slabosti i propuste. Isuse, Ljubavi, molim te daj i nama snage da možemo praštati i ljubiti svoje bližnje. Podari nam snagu volje i daj nam od svoje snage da ne posustanemo na putu našega života. Molimo te za milost da i kao Zajednica tvoje Predragocjene Krvi, budemo sol zemlje i svijetlost svijeta. Ti nas vodi i prosvjetljuj da znamo, iz ljubavi i u ljubavi, kada treba govoriti, a kada šutjeti. Učini da ne sudimo nego da budemo milosrdni jedni prema drugima kao što si ti milosrdan prema nama, da molimo jedni za druge, da jedni druge potičemo na molitvu i zajedno rastemo kao tvoji apostoli molitve i vjere. Daj da budemo dar jedni drugima.

Gospodine, ti znaš da smo samo ljudi, ti znaš kako smo sazdani: spominješ se da smo prašina i da smo slabo stvorenje. Stoga te molimo da nam uvijek ispočetka praštaš sve naše izdaje i udijeliš poniznosti i snage da ti se uvijek i nakon svakog pada vraćamo raskajana duha, da se ne umorimo moliti za oproštenje – jer ti si sama Ljubav i Milosrđe.

Isuse, obasjaj nas zrakama svoga milosrdnog Srca i
svoje ljubavi u ovoj Godini milosrđa. Amen!