Moj život pokazuje tko je moj kralj!

Trideseta i četvrta nedjelja kroz godinu – Krist Kralj

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Mt 25, 31-46

Isus je moj Gospodin!

Današnje Evanđelje nam govori o posljednjem sudu nad svijetom, na kojem će biti potpuna pobjeda dobra nad zlom, pobjeda ljubavi. Isus će doći u svojoj hvali i razlučit će jedne ljude od drugih. To može ispuniti naše srce strahom od pomisli – na kojoj će strani biti naše mjesto. To već zavisi od svakoga od nas jer svaki dan ima na to utjecaj.

Isus je taj Dobri pastir koje je dao život za svoje ovce i čini sve da pronađe izgubljenu ovcu. Od tebe zavisi hoćeš li mu dopustiti da te nađe i dovede do svog tora. Hoćeš li već sada osluškivati glas svojega Pastira i ostati kraj Njega, hraneći se Njegovom hranom koja daje vječni život?

Isus je govorio: Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom. Ja im dajem život vječni. (Iv 10, 27-28).

Isus nam već sada daje jasne smjernice kako mora izgledati naš polazak za Njim. Čime se moramo hraniti, na što moramo obratiti pozornost da ponovno ne dospijemo u kandže zla i ropstva ovoga dosadašnjega
trulog svijeta?

Danas svjesno izaberi Isusa za svog Kralja i Gospodara, zamoli Ga da kraljuje u Tvojem životu, u Tvojim odlukama, da se Njegovo kraljevstvo još više razvija u Tebi i kroz Tebe u drugima koje susrećeš.

Kako bismo bili dobri katolici, moramo svakoga dana doći do prisutnog i potrebitog Krista u drugome čovjeku, a tada će On sam ostati Kraljem i Gospodarom našega života.

Ovdje nisu dovoljna samo izjašnjavanja da je Isus moj Gospodar, treba to još potvrditi svojim svakidašnjem životom. Na to te poziva Isus!

Izvor: Živa riječ 2017. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, Prosinac 2016.)

NARUČITE knjigu razmatranja za svaki dan:
TEL. 01 45 00 130
ili Email: info@cpps.hr