Kakvu sliku Boga nosim?

PETA VAZMENA NEDJELJA

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Iv 14, 1-12

Današnji evanđeoski odlomak nosi nadu u život vječni. Pitanje budućnosti uvijek je povezano s određenom tajnovitošću, razmišljanjima, pitanjima. Što će biti s nama? Isus, odlazeći k svome Ocu, obećava svojim učenicima da će ih uzeti k sebi, u dom Oca svojega.

Isus nas želi naučiti da se pouzdamo u Oca, da mu predajemo svoj život, svoju egzistenciju, svoju svakodnevicu. No i to pouzdanje stavlja na kušnju. Isus odlazi k Ocu, a učenici ostaju sami. Ali Isusove Riječi su Istina i Život. I na te se Riječi učenik treba usredotočiti, te Riječi treba zapisati u svoje srce. Želimo vidjeti Boga, želimo ga dotaknuti, obujmiti, shvatiti.

Ponekad ga želimo i zatvoriti u svoje vizije, sheme, želje, potrebe. Boga se ne može susresti izvan, ni mimo Isusa. On je došao na svijet da nam objavi Oca, otkrije Očevo pravo lice.

Bog koji je nevidljiv, nedodirljiv, koji nadilazi sve moguće granice želi biti dodirljiv, vidljiv, opipljiv, da ga možemo čuti i ljubiti u Sinu koji je postao Čovjek. Bog je pripravio mjesto svakome od nas. Da bismo došli do Očeva doma dovoljno je pouzdati se u Boga.

Trudim li se slušati ono što Isus govori? Kakvu sliku Boga nosim u sebi?

Izvor: Živa riječ 2017. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, Prosinac 2016.)

NARUČITE knjigu razmatranja za svaki dan:
TEL. 01 45 00 130
ili Email: info@cpps.hr