Svaki trenutak može biti korak bliže Bogu

Preuzeto s: 443.nmdprojects.net

Razmatranje

Prva nedjelja došašća

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Lk 21,25-28.34-36

K tebi, Gospodine, uzdižem dušu svoju.
Isus danas govori o znakovima koji će se pojaviti i o onome što se ima dogoditi. Ovi znakovi su znakovi nade za sve one koji se trude svojim životom iskreno živjeti svoju vjeru. Njima znakovi mogu biti samo poticaj da ovaj svijet ne gledaju kao konačno odredište, nego kao ono što je prolazno i da, živeći ovaj život, budu stalno zagledani u vječnost, u vječnu Radost. Ali ovi znaci mogu tjerati i strah u kosti onima koji žive kao da Boga nema i kao da će život na zemlji trajati vječno, onima koji smisao života nalaze u prolaznim zadovoljstvima. Svaki naš dan je nova prilika i u njemu samom ima puno prilika odlučiti se za jedno ili drugo, odabrati ono što nas vodi bliže Bogu ili ono što nas od Boga udaljava.

Svaki dan, svaki trenutak može biti korak bliže Bogu ili korak dalje od Boga. Hoćemo li se približavati ili udaljavati od njega svojim životom, u mnogočemu ovisi o nama samima.

Život nije ni jednostavan, ni lak, to je sigurno, i puno toga u životu ne funkcionira onako kako bismo mi htjeli, no sve je to prilika za rast u ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Zapitajmo se prepoznajemo li znakove i poziv kojim nas Bog zove da odgovorimo na njegovu Ljubav i kako svojim životom odgovaramo na taj poziv?

 

 

Izvor: Živa riječ 2018. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, 2017.)

NARUČITE NA:

tel. 01 45 00 130

ili e-mail: cpps.zagreb@post.t-com.hr

 

Možda vas zanima…

loading...