Gledati na svakoga kao Isus

Preuzeto s: rmfonline.it

Nedjeljno razmatranje

Sedma nedjelja kroz godinu

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Lk 6, 27-38

… i biti ćete sinovi Svevišnjega…
Naša sličnost Bogu upisana je u cijelo naše ljudsko biće. Stvoreni smo na njegovu sliku i priliku. Njegovi smo sinovi i kćeri. Izašli smo iz Božjih ruku, ali to često zaboravljamo i gubimo svoj identitet. Bunimo se kad se susrećemo s neugodnostima, a ponekad i mržnjom ljudi koji nas okružuju. A Gospodin Bog u svome neizmjernom milosrđu dopušta da nas ponekad zadese takve situacije kako bi nas podsjetio na naš identitet, na to tko smo.

Ta njegova smo djeca i svaki dan trebamo rasti i približavati se mjeri sinova Božjih. Bog nam daje i jedan od mogućih način da to ostvarimo. To je ljubav prema neprijateljima. Ovu sličnost s Bogom trebamo doseći još ovdje na zemlji – u neku ruku biti nam je „posebnim izaslanicima“, ambasadorima Oca Nebeskog ovdje na zemlji.

Ljubiti nam je nezahvalne i opake i ponašati se prema njima isto kao što se ponašamo prema svojim prijateljima. Zašto?

Zato što smo njihovi – dužnici. Jer upravo zahvaljujući njima imamo priliku još više upoznati ljubav Oca Nebeskoga i postati mu što sličnijima. Imamo dakle nevjerojatnu mogućnost promijeniti svoj negativni, sumorni metalni sklop i prijeći s jadikovanja i kuknjave na zahvalnost!

Zaista, imamo za što zahvaljivati: oslobođenje od takvog mentalnog sklopa je prava milost. To je kao izlazak na slobodu nakon mnogo godina zatvora. Gospodine, pomozi mi bližnje gledati Tvojim očima!

Izvor: Živa riječ 2019. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, Prosinac 2018.)

NARUČITE NA:
TEL. 01 45 00 130
ili email: cpps.zagreb@post.t-com.hr

Možda vas zanima…

loading...