Budimo radosni!

Uskrs – Vazam

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Iv 20, 1-9

Proživljavamo najvažniji i najljepši blagdan kršćanske vjere – uskrsnuće našega Gospodina, odnosno blagdan kada se sjećamo Isusove pobjede nad smrću. Ne samo nad smrću u fizičkom i vremenitom, već nadasve u duhovnom smislu, u smislu pobjede nad Sotonom, grijehom i ropstvom.
Ima li što veće i ljepše za nas?

Ta, ne robujemo više nikome i ničemu jer je Krist, naš Gospodin, pobijedio svijet, pokorio sve, pa i samo zlo. Slobodni smo, djeca smo Božja. Cijenimo li tu činjenicu?

Nitko ne želi biti nečiji rob, nitko ne voli biti porobljen i ograničen. Mi smo kao djeca Božja već slobodni, otkupljeni iz ropstva dragocjenom Krvlju Bezgrješnog Jaganjca. Naravno da se u svom vremenitom životu moramo još boriti protiv napasti, grijeha, zla, ali imamo svijest o tome da je Isus već pobijedio!

I mi skupa s njim možemo pobijediti; nadvladati svoje slabosti, kušnje, svoje mane. Neprestano doživljavamo njegovu zaštitu i pomoć, dovoljno je da mu se obratimo molitvom, da mu se predamo u zaštitu, dok istovremeno nastojimo održavati prijateljstvo s Bogom tako što smo u stanju milosti posvećujuće, sjedinjujući se s Isusom u molitvi, razmatrajući i ispunjavajući njegove smjernice dane po Evanđelju.

Krist je doista uskrsnuo i to je razlog naše radosti, naše nade, naše sigurnosti da s njim sve možemo postići.

D. M.


Izvor: Živa riječ 2019. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, Prosinac 2018.)

NARUČITE Razmatranja za svaki dan NA:
TEL. 01 45 00 130
ili Email: cpps.zagreb@post.t-com.hr

Možda vas zanima…

loading...