Archives June 2020

Isusovi zahtjevi…

Trinaesta nedjelja kroz godinu

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Mt 10, 37-42

Isusova očekivanja od mene! Isus svojim učenicima postavlja doista visoke kriterije jer smisao i jest u radikalnom nasljedovanju našega Gospodina. Učenici moraju biti lišeni svih materijalnih dobara, obiteljskih veza i navezanosti na mjesto.

Potrebna je spremnost na prihvaćanje svih posljedica i križeva koji proizlaze iz nasljedovanja Učitelja, sve do davanja života za nj. Ovi Isusovi zahtjevi mogu nas prestrašiti i dovesti do gubitka volje da ga nasljedujemo, ali ih ne trebamo gledati samo ljudski. Ako Isus od nas nešto traži, znači da je to onda, s njegovom pomoći, moguće postići i ostvariti.

Bog ne traži od nas nešto što ne bismo mogli izvršiti. Isus koji nas je ljubio do kraja ima pravo tražiti od nas da mu se predamo potpuno, beskompromisno. Radikalno nasljedovanje on nagrađuje stostruko. Tu je obilna Božja mjera koju koristi u odnosu prema nama i našim dobrim djelima.

Kako Isusovi zahtjevi ne bi u tvojim očima izgledali tako veliki, obrati pažnju na riječi koje govore da nijedna čaša koju damo žednomu neće biti zaboravljena. A onda se prisjeti i stalno se prisjećaj što je Krist učinio i neprestano čini za tebe. Jesi li se potpuno opredijelio za Krista, beskompromisno ostavljajući iza sebe pokvareni i izgubljeni svijet?

Izvor: Živa riječ 2017. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, Prosinac 2016.)

NARUČITE knjigu razmatranja za svaki dan:
TEL. 01 45 00 130
ili Email: info@cpps.hr

Vjerom nadvladati strah

Dvanaesta nedjelja kroz godinu

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Mt 10, 26-33

Ne bojte se ljudi! U svome govoru đakonima u Lublinu koji su kroz koji čas trebali primiti sakrament svećeničkog reda, Ivan Pavao II. je rekao: „Krist je postao svećenik Novoga i Vječnoga Saveza s Bogom, žrtvujući samoga sebe. Tu žrtvu samoga sebe, svoga života i smrti prinio je Ocu. Žrtvu Tijela koje je na križu predano za nas – i Krvi koja je prolivena za grijehe svijeta (usp. Lk 22, 19-20). Upravo su se na taj način ispunile riječi Evanđeliste: Do kraja ih je ljubio. (…) Služiti Bogu – služiti ljudima. (…) Tako je išao Krist, odbačen od Naroda – i tako ide sve do dana današnjega.

Poderan, pretučen, uprljan uličnim blatom, popljuvan. A On je spašavao svijet… i spasio ga, premda je svijet ismijavao svoga Spasitelja. Kako ova dva puta idu jedan s drugim!? Moju nemoć podiže sakramentalna milost; Isusovu nemoć podiže njegovo Boštvo… Neka se svijet smije, samo da se ostvari djelo spasenja. (…) Ako ono što se za koji trenutak ima dogoditi, prati nutarnji strah, drhtavica (…) lupanje srca – dobro je. Taj strah govori o osjećaju odgovornosti.“

Gospodine, pomozi nam vjerom nadvladati strah. Brani nas od zla koje nas može uništiti, ne daj da te izdamo i prodamo za par srebrnjaka mira. Toliko smo ti dragocjeni da si za nas predao svoga Sina koji je za nas položio svoj život. Nauči nas cijeniti tvoju ljubav i beskrajno ti vjerovati.

Izvor: Živa riječ 2017. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, Prosinac 2016.)

NARUČITE knjigu razmatranja za svaki dan:
TEL. 01 45 00 130
ili Email: info@cpps.hr

Molitveni program u nedjelju, 21. 06. 2020.

Najavljujemo da je Centru pomirenja, 21. 06., molitveni program kao svakog 21. u mjesecu kada molimo za zdravlje duše i tijela na čast sv. Gašpara, a ne prema novom nedjeljnom i blagdanskom rasporedu!

Molitveni program je sljedeći:

17:00 Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i prilika za sakrament pomirenja (sv. Ispovijed)

18:00 Euharistija

Nakon sv. Mise pobožnost sv. Gašparu

  • Litanije sv. Gašparu
  • Molitva za ozdravljenje od tumora
  • Blagoslov relikvijama

Krv Kristova pobjednica zlih duhova
– Molitve za oslobođenje

***

Adresa:
Centar pomirenja
Prozorska 167, Prozorje
10370 Dugo Selo

tel. 01 7656 678
email: centarpomirenja@gmail.com

Isus nije samo suosjećajan…

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Mt 9, 36 – 10, 8

Čim je Isus ugledao mnoštvo, odmah mu se sažalilo. Sveti Matej ovdje koristi grčku riječ koju će samo u par navrata upotrijebiti u odnosu na Isusa. Ne radi si o uobičajenoj samilosti. Evanđelist piše da je Pastira iz Nazareta obuzelo veliko ganuće, da mu je utroba uzdrhtala i da mu je srce počelo brže kucati.

Tako je svaki put kada se Bog susreće s našom patnjom, ropstvom i bijedom. Isus ne ostaje samo na dubokom ganuću, on djeluje: mrtve uskrsava, bolesne liječi, opsjednute oslobađa. S tom namjerom i osniva Crkvu da – kako kaže papa Franjo – bude majka koja hrani svoju djecu. Ova se slika ne podudara uvijek s našim iskustvom jer ponekad se susrećemo s ljudskom krhkošću i slabošću. Tim više trebamo moliti Boga da pošalje svoje sluge, radnike u žetvu svoju, i da ih brani od zla kako bi mogli davati dobro koje su sami primili od Boga.

To je njihov poziv. Molimo danas za Isusove učenike, za nas, da izvršimo plan koji Bog ima s nama. Molimo Isusa da ne uzmanjka radnika koji će širiti njegovo Kraljevstvo na zemlji.

Izvor: Živa riječ 2017. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, Prosinac 2016.)

NARUČITE knjigu razmatranja za svaki dan:
TEL. 01 45 00 130
ili Email: info@cpps.hr

Isus je tvoja jedina sloboda! – Bogoslovi o Božjoj Riječi

Naši bogoslovi dijele kratka razmišljanja o Božjoj Riječi. Poslušajte što imaju za reći!

U ovom videu možete čuti razmišljanje na temelju evanđeoskog odlomka Mt 5, 27-32

Govori: br. Ivan R. (Pratite ga: Facebook-stranica Ivan Raljušić)

Božji blagoslov!

Vaši Misionari Krvi Kristove
Hrvatska delegatura

Bogoslovi o Božjoj Riječi

Naši bogoslovi dijele kratka razmišljanja o Božjoj Riječi. Poslušajte što imaju za reći!

U ovom videu možete čuti razmišljanje na temelju evanđeoskog odlomka Iv 6, 51-58, a govori br. Ivan R. (Pratite ga: www.facebook.com/ivan.raljusic)

Božji blagoslov!

Vaši Misionari Krvi Kristove
Hrvatska delegatura

Nedjeljom SVETA MISA za VJERNOST SUPRUŽNIKA i BLAGOSLOV OBITELJI

VAŽNO: Promjena u terminu NEDJELJOM!

Nedjeljom u 16.00 sati

SVETA MISA NA NAKANU VJERNOSTI SUPRUŽNIKA I BLAGOSLOV OBITELJI

OD 15 SATI PRILIKA ZA SAKRAMENT POMIRENJA

NAKON SV. MISE KLANJANJE U TIŠINI DO 18 SATI

Mjesto:

Centar pomirenja
Prozorska 167, Prozorje
10370 Dugo Selo
tel. 00385/1/76 56 678

VAŽNO: Promjena u terminu NEDJELJOM!

Presveto Trojstvo – razmatranje

PRESVETO TROJSTVO

Evanđeoski odlomak za razmatranje: Iv 3, 16-18

…da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne…

Svetkovina Presvetog Trojstva podsjeća nas na objavljenu istinu, podsjeća nas na istinu o sudjelovanju cijelog Presvetog Trojstva u spasenju čovjeka. Otajstvo spasenja nije vjera u predodređenost: dakle mogu raditi što me volja jer sam odabran i spašen. Osobna odluka u životu svakog čovjeka ima presudnu ulogu. Ona je neophodna i kod prihvaćanja istine o čovjekovu spasenju. Neovisno jesam li svećenik, liječnik ili vršim koje druge više ili manje važne poslove, uvijek se nalazim u poziciji da odlučujem. U duhovnom području to je odluka da čitavim svojim srcem pristajem uz Boga. Tek iz nje proizlaze otvorenost i spremnost na suradnju s Božjom milošću.

Bog me ne spašava po mojim dobrim djelima, premda su ona važno svjedočanstvo, nego po vjeri. Vjerujući, rastući u vjeri približavam se Bogu koji spašava i brani od propasti.

Što mogu reći za odluke koje sam do sada donosio? Koje su odluka utjecale na moja lutanja, da sam se u životu gubio? Donosim li odluke povjeravajući ih Bogu i njegovoj milosti?

Izvor: Živa riječ 2017. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, Prosinac 2016.)

NARUČITE knjigu razmatranja za svaki dan:
TEL. 01 45 00 130
ili Email: info@cpps.hr