U svibnju…

Od prvoga ćemo se dana Gospina mjeseca predati i preporučiti Njezinu zagovoru. Zamolit ćemo je da nam pomogne pripraviti se za tri događaja koja dodatno “ukrašavaju” ovaj prelijepi mjesec.

Prvi je svetkovina Uzašašća Gospodinova, 14. svibnja. Druga dva događaja odnosno druge dvije svetkovine kalendarski padaju na isti dan. Dana 24. svibnja proslavit ćemo svetkovinu Pedesetnice, Duhove ili
rođendan Crkve.Članove Zajednice Krvi Kristove nije potrebno posebno podsjećati da je to dan kada slavimo blagdan “Naše Gospe”.

Toga ćemo dana po grupama, ako je to moguće, a ako nije onda pojedinačno, izmoliti molitvu “Posveta predragocjenoj Krvi” (u molitveniku Slavimo Krv Kristovu). Bit će to trenutak u kojem ćemo se u duhu zahvalnosti prisjetiti dana svoga učlanjenja u Zajednicu Krvi Kristove te ponoviti i s još većom odlučnošću nastaviti dalje koračati putem ove duhovnosti.

Na Gospinu pomoć svakako računamo, no i sadržaj novog broja Živog kaleža u tome će nam pripomoći. U prvom redu će to biti sadržaje rubrike “Živa riječ”. Rubrika je ostala ista ali se nešto promjenilo. Što? Otkrijte sami.

U ožujku smo, ove godine, bili blagoslovljeni darom duhovne obnove u Misijskoj kući koju je vodio p. Barry Fischer, CPPS. Pater Barry je osoba koja nije samo naučila prepoznavati vapaj Krvi u okruženju u kojem se nalazi, nego i druge zna naučiti to isto. U Živom kaležu u rubrici “Duhovnost” donosimo jedan Barryjev članak koji se idealno slaže s mjesecom u kojem se priroda izborila za svoju ljepotu. Uz ovaj članak moći ćete na stranicama novoga broja Živog kaleža pročitati i osvrte, dojmove nekih sudionika ožujske duhovne obnove. Sadržaj rubrike “Obitelj” posebno preporučamo kao i sve druge članke.

Nikako se ne ćemo zaboraviti molitvom pripremati za naš susret u Ludbregu potkraj lipnja. Zamolit ćemo Vas da u svojim molitvama nađete prostora i za sljedeće nakane.

U prvom redu zagrlite molitvom našeg đakona Stjepana koji će 26. rujna 2015. u župi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima biti zaređen za svećenika.

Drugo zbivanje je duhovna obnova u Misijskoj kući od 22. do 24. svibnja, a treće duhovna obnova u Vojvodini od 29. do 31. svibnja 2015.

Za blagoslov u nastavku odnosno dovršavanju gradnje u Prozorju ne treba ni spominjati.

Od srca Vam se zahvaljujemo na molitvi, patnji i prilozima dosad uloženim. Neka nas ovo djelo povezuje kako bi se snaga i moć Kristove Krvi još više očitovala. Neka nas sviju prati zagovor Marije, Majke i Kraljice Predragocjene Krvi, sv. Gašpara del Bufalo i sv. Marije De Mattias.

Vaši Misionari Krvi Kristove

Možda vas zanima…

loading...