Što tko sije, to će i žeti…

(Način razmatranja (metodu) možete pronaći u knjizi Živa riječ)

XIX. nedjelja kroz godinu

Evanđelje: Lk 12,32-48

 

U svim čitanjima današnjeg dana javlja se motiv tame. Noć oslobođenja, koja se spominje u Knjizi Mudrosti, je određena kušnja vjere i iščekivanja Gospodinova dolaska i da nas zatekne budne. Veliki sveci su često doživljavali takvu tamnu noć (npr. sv. Ivan od Križa).

Za vrijeme takve noći jedino nas snažna vjera u brz dolazak i sjedinjenje s Bogom održava na životu. Iščekivanje samo po sebi izraz je vjere i nade. Isus nam u Evanđelju govori i obećava: Ne boj se … Otac će vam dati kraljevstvo.
Naše srce bdije nad izgradnjom Kraljevstva. Ondje gdje nam je srce – odnosno što ili koga ljubimo – ondje nam je kraljevstvo. Isus nas potiče da odbacimo sve što prolazi, što je izvanjsko i površno.

Čemu posvećujem najviše vremena?

Na što je navezano moje srce?

Vjera je noć koja čisti naše nakane, osjetila i savjest. Baklja Božje istine gori jedino onda kada su naša bedra opasana. Opasana bedra slika su ustrajnosti, usmjerenosti na ono što je bitno, čistih i istinitih nakana. Posebn čistoća nakane dopušta nam drugima rasvjetljavati putove i „hraniti ih“, odnosno opažati i odgovarati na potrebe bližnjih.

Služenje najslabijima znak je savršene vjere koja postaje temelj novoga Kraljevstva. To je sabiranje blaga nepropadljivoga. To je skupljanje blaga za nebo. Nema bolje investicije!

Tko sije obilato, obilato će i žeti (2 Kor 9, 6).

 

 

(Izvor: Živa riječ 2016. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, 2015., str. 549-550)


NARUČITE KNJIGU
sa svakodnevnim razmatranjima!!!

Možda vas zanima…

loading...