Slušanje Božje riječi = Vršenje Božje volje

(Način razmatranja (metodu) možete pronaći u knjizi Živa riječ)

VI. uskrsna nedjelja

Evanđelje* Iv 14, 23-29

 

Postoji nutarnje jedinstvo između Krista, Boga Oca i Duha Svetoga. To što nas uči Isus, isto je što nam želi poručiti Bog Otac. Držeći se, pak, Isusova nauka, nakon njegova odlaska k Ocu, podržava nas Duh Sveti koji nam je dan i jača nas na našem kršćanskom putu.

Slušanje i vršenje Božje Riječi ili drugačije rečeno, vršenje Očeve volje, jedna je od stalnih evanđeoskih poruka i zadaća koje nam daje Krist.

U ovom odlomku iz Evanđelja, Isus govori još i o tome da će onaj tko čuva njegove Riječi biti dionik zajedništva s njim, Ocem i Duhom Svetim. Bog se želi nastaniti u čovjekovu srcu. Ta nazočnost nije samo održavanje života, premda jest i živi u Bogu sve što je stvorio i Bog na životu održava svemir i prirodu…

Čovjek ima dragocjenu privilegiju da Bog kao Osoba, Otac, Sin i Duh Sveti, dođe u njegovo srce i u njemu se nastani, jača ga, ispunja radošću, mirom, utjehom, mudrošću, hrabrošću i drugim darovima.

Molim te, Gospodine Isuse, pomozi mi danas čuvati tvoju Riječ, ispuniti Očevu volju da bi me mogao obasuti darovima Duha Svetoga.

 

 

 

(Izvor: Živa riječ 2016. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, 2015., str. 325-326)
NARUČITE KNJIGU sa svakodnevnim razmatranjima!!!

Možda vas zanima…

loading...