Radost zbog ređenja novog svećenika u Družbi Misionara Krvi Kristove u Hrvatskoj!

Velika mi djela učini Svesilni,
sveto je ime njegovo!
Od koljena do koljena
dobrota je njegova
nad
onima
što se njega boje.” (Lk 1, 49-50)

      Družba Misionara Krvi Kristove radosna je što je, dana 26. rujna 2015. godine, dobila još jednog novog svećenika u Hrvatskoj delegaturi: patra Stjepana Ivana Horvata! U njegovoj se rodnoj Župi sv. Euzebije i Polion u Vinkovcima, za svećeničko ređenje i Mladu Misu pripremalo trodnevnicom. Propovijedali su vlč. Ivan Begović, ovogodišnji mladomisnik iz iste župe te p. Ilija Grgić, poglavar Hrvatske delegature Družbe Misionara Krvi Kristove. Sveti red u stupnju prezbiterata Stjepanu Ivanu podijelio je mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki.

      Pater Stjepan slavio je Mladu Misu odmah idući dan, 27. rujna, u župnoj crkvi u Vinkovcima. Propovijedao je p. Zbigniew Lesiczka, CPPS, zamjenik poglavara Poljske provincije.

      Slavlju svećeničkog ređenja i Malde Mise nazočili su mnogi članovi obitelji, župljani i brojni prijatelji. I lijep broj svećenika, kako biskupijskih tako i prijatelja i subraće Misionara Krvi Kristove iz Poljske, sestara Klanjateljica Krvi Kristove, redovnica i redovnika drugih redova i družbi, svojom su nazočnošću uveličali ovo dvostruko slavlje i bili mu podrška u prvim trenutcima njegova svećeničkog hoda.

      U ovom milosnom trenutku proslave 200. obljetnice osnutka naše Družbe, na osobit smo način zahvalni Bogu za ovaj veliki dar svećeništva našoj Hrvatskoj delegaturi te zajedno s Blaženom Djevicom Marijom radosnoga srca dajemo Bogu slavu i hvalu i molimo sve potrebne milosti za našeg novog svećenika i njegovu novu službu!

Neka je navijeke blagoslovljena Krv Isusa Krista!

 

Ostatak slika možete pogledati OVDJE!

 

Možda vas zanima…

loading...