Prva sv. misa p. Stjepana u Misijskoj kući u Zagrebu

P. Stjepan Ivan Horvat, CPPS, slavio je svoju prvu sv. misu u Misijskoj kući u Zagrebu 1. listopada 2015. godine. Okupio se dobar broj vjernika, kako simpatizera tako i članova Zajednice Krvi Krstove te mnogih drugih. Nakon sv. mise i klanjanja, p. Stjepan je okupljenima podijelio individualni mladomisnički blagoslov, a klanjanje su animirali članovi Zajednice Krvi Kristove iz Gajnica. Misno slavlje i klanjanje su uljepšali i uzveličali Željkica i Dragutin Filipović animiranjem pjesama.

Tijekom propovijedi, p. Stjepan je govorio o sv. Tereziji od Djeteta Isusa, koja nije odustajala od svoje želje za ulaskom u samostan karmeličanki. Papa joj je odobrio da u mladim godinama uđe u samostan, jer je bio zadivljen jezinom ogromnom željom te joj je rekao: “Ako Bog bude htio, uči ćeš!” Nju su nazivali “Mali cvijet” ili “Isusov cvjetić” – što ukazuje na nježnost njezine duše. Ona je razvila svoj način postizanja svetosti te je to nazvala “Jednostavn/Mali put”.

P. Stjepan je naglašavao važnost ustrajnosti u našem životu te ljubav kao temelj našeg zvanja. Ljubav je bila ključ Terezijinog zvanja – to je bilo njezino zvanje. “Crkva ima srce koje gori od ljubavi… Ljubav obuhvaća sva zvanja” – govorila je sv. Terezija.

Ljudi često traže svoje zvanje, smisao svog života… Često traže sami sebe… A sv. Terezija nam poručuje: “U srcu Crkve bit ću ljubav!” Ljubav može promijeniti naš život, dati smisao našem životu. Naš put može biti čineći malena djela u ljubavi. Mladomisnik je pozvao da svoje praznine, čitavo svoje srce stavimo u Isusov kalež za vrijeme sv. mise te da sve što se nalazi u našim srcima iskoristimo za vječni život.

 

Slike:

 
Prva sv. misa p. Stjepana CPPS u Misijskoj kući u Zg, 1.10.2015.

Možda vas zanima…

loading...