Na svoj blagdan, sv. Marija De Mattias došla u Ražanac

     Misnim slavljem u crkvi Gospe od Ružarija u Ražancu, Klanjateljice Krvi Kristove, župljani i hodočasnici iz mnogih župa zadarske nadbiskupije proslavili su današnji blagdan.

     „Danas u ovu crkvu donosimo zemaljske ostatke sv. Marije De Mattias. Oni će tu ostati trajno. No, sv. Marija De Mattias stigla je u Ražanac davno, prije punih 75 godina, dolaskom Klanjateljica Krvi Kristove u ovu župu. Također su izloženi, i trajno ostaju u crkvi Gospe od Ružarija, zemaljski ostaci sv. Gašpara del Bufala, utemeljitelja Družbe misionara Krvi Kristove, koja upravo slavi 200 godina svoga djelovanja. Susret Marije De Mattias s njim, promjenio je njezin život i potaknuo je da bude apostol poput njega.
Molimo je da svojim moćnim zagovorom prati sve nas, ovdje nazočne sestre Klanjateljice Krvi Kristove, Katarinu, Renatu, Anu, Ljiljanu, i Matiju kao i sve ostale, kako bi  poput nje bile sve zagledanije u Raspetoga, njihovog Zaručnika, i ispunjene apostolskim žarom, koji će ih poticati da sve žarče naviještaju radost otkupljenja“ – riječi su to predvodnika današnjeg misnog slavlja p. Ilije Grgića, misionara Krvi Kristove.

     Današnjem slavlju prethodila je trodnevnica pod geslom: “Tvoje lice, Gospodine, ja tražim”, a predvodio ju je p. Ilija Grgić.

     Riječi zahvale pateru Grgiću, ostalim svećenicima, i svima nazočnima uputili su i župnik don Filip Kucelin i s. Ljiljana Marić, ASC. Uslijedilo je ugodno druženje u župskoj dvorani – a gdje su Ražančani, tu je i pjesma.

Uistinu, treba vjerovati riječima p. Ilije koje je više puta ponovio tijekom protekla četiri dana: “Od danas će se u Ražancu mnogo toga početi mijenjati”.

Aturo: ELVIS JURJEVIĆ

Možda vas zanima…

loading...