Krug vječnih svetih misa

Poziv za sudjelovanje u Krugu vječne svete Mise:

Slično kao i druga misijska djela, tako i Družba misionara Krvi Kristove ima vlastiti tzv. “Krug vječnih sv. misa”. Papa Lav XIII. blagoslovio je ovu inicijativu 1886. godine, da bi na taj način dao poticaj za podupiranje misijskih djela Crkve.

Na čemu se temelji sudjelovanje u Vječnoj sv. Misi?

Često se želimo predati Gospodinu kroz sudjelovanje u Euharistiji. želimo zahvaljivati ili moliti u svojim radostima, brigama ili na nakanu drugih osoba, bilo živih, bilo pokojnih. Kako ponekad nemamo priliku da u vlastitoj župi dobijemo osobnu misnu nakanu, Misionari Krvi Kristove stoga su ustanovili Krug vječnih sv. misa. On se temelji na tome da Misionari svake godine u različitim mjestima na svijetu slave četiri tisuće (4,000) sv. misa na nakanu upisanih u Krug. Čine to iz zahvalnosti za priloge u misijske svrhe.

Kako se upisati u Krug?

Da bi pripadali Krugu vječnih sv. misa, potrebno je Misijskoj kući (telefonom, faksom ili emailom) prijaviti imena i prezimena osoba koje želite da u njemu sudjeluju te, uz popis, poslati i kopiju uplate. Mogu se upisati žive ili pokojne osobe. Pripadnost u Krug ne treba obnavljati jer je ona trajna, traje i poslije smrti. Ako netko želi dobiti za sebe ili za druge potvrdu upisa u Krug, potrebno je to naglastiti te dati odgovarajuću kućnu adresu.

Je li potreban prilog?

Prilog za misne nakane ne smije se smatrati “naplatom”. Ne mogu se “kupiti” ili “prodati” Božje milosti. Plod sudjelovanja u sv. Misi ne ovisi o visini novčanog priloga. Primjer “udovičinog novčića” podsjeća nas da je vrijednost dara u Božjim očima drugačija nego u očima ljudi. Neka svatko daje radosno i dragovoljno prema vlastitim mogućnostima i potrebama misijskih djela. Obično je prilog za upis jedne osobe u Krug vječnih sv. misa jedank visini priloga za jednu običnu misnu nakanu. Isto tako, ako netko želi više puta kroz svoj prilog podupirati ovo misijsko Djelo Crkve, neka sam odluči koliko često.

Na što nas potiče sudjelovanje u Vječnoj sv. Misi?

Novčani dar treba biti vanjska oznaka predanja samog sebe na nakanu spasenja svijeta. Naše molitve i darovi povezani s misnom nakanom imaju toliko vrijednosti kod Gospodina, koliko su znak ljubavi i izraz života po Evanđelju. Nema obveze moliti posebne molitve, no ipak, preporučuje se da pristupajući u Krug vječnih sv. misa probudimo u sebi euharistijsku duhovnost kroz često sudjelovanje u Euharistiji i sv. Pričesti.

___________________________

Kako uplatiti putem pošte ?

Potrebno je zajedno u jednoj pošiljci poslati kopiju uplatnice i popis osoba na našu adresu
te navesti želite li da vam uzvratimo potvrdom (tj. sličicom) i nadodajte adresu na koju ćemo poslati.

 

Kontakt informacije:

Družba misionara Krvi Kristove
Razgled 3
10 000 ZAGREB

tel. 01/45 00 130
faks 01/45 00 134

email: cpps.zagreb@post.t-com.hr
Broj računa: 2360000-1101474800

IBAN: HR6223600001101474800
Za inozemstvo: SWIFT: ZABAHR2X
Zagrebačka banka

 

Možda vas zanima…

loading...