Kraj svijeta!!

(Način razmatranja (metodu) možete pronači u knjizi Živa riječ

 

I. nedjelja došašća

Evanđelje: Lk 21, 25-28.34-36

 

U današnjem Evanđelju dobivamo odgovor na temeljno pitanje koje svaki čovjek sebi postavlja: kada će doći i kakav će biti kraj moga postojanja ovdje na zemlji?

U ovom odlomku Isus govori i o nečemu više: o posljednjem dolasku Sina Čovječjeg i znakovima koji će ga pratiti. Međutim za svakoga od nas, naš kraj, završetak našeg zemaljskog života jest naš konkretan trenutak susreta sa Sinom Čovječjim.

Što nam je činiti?

Započinje došašće, vrijeme radosnog iščekivanja Gospodinova dolaska. Neka to bude vrijeme aktivnog rada na sebi. Pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama…

Pretjerana briga za tijelo i udobnost može uspavati našu pozornost. Osim toga, Isus nas potiče na budnost, dakle na ljubav u svakom trenutku našega života.

Također nas potiče na molitvu u svako doba. Ta ljubav ne može i ne smije biti samo ljudska nego mora proizlaziti iz dara sakramenata i Božje snage. A postojana i pouzdana molitva nam može pomoći u izbjegavanju trauma posljednjih vremena i u ustrajnosti za vrijeme progonstava.

Stoga ljubimo stalno i budimo postojani u molitvi.

Koliko vremena svaki dan posvećujem molitvi?

 

 

 

(Izvor: Živa riječ 2015. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, 2014., str. 810-811)

Možda vas zanima…

loading...