Još jedan Misionar zaređen za đakona!

Družba Misionara Krvi Kristove preko svoje Hrvatske delegature, bogatija je za još jednog novog đakona. U zagrebačkoj prvostolnici, u subotu 3. listopoda ove godine, za đakona je zaređen Davor Lukačević, CPPS.

Sveti red u stupnju đakonata njemu i još osmorici novih ređenika podijelio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Svečanom Euharistijskom slavlju nazočili su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D’Errico, zagrebački pomoćni biskup dr. Ivan Šaško, mnogobrojni svećenici, đakoni, redovnici, redovnice te velik broj vjernika kako iz Zagreba i okolice tako i iz drugih mjesta Lijepe naše. Zbor bogoslova Zagrebačke nadbiskupije svojim je pjevanjem uzveličao sveto misno Slavlje pridonoseći dubljem i intenzivnijem molitvenom ozračju ovoga svečanog i radosnog događaja.

U poticajnoj propovijed, Kardinal je, među ostalim, istaknuo: Bog vam danas po Crkvi daje Duha Svetoga za služenje i vršenje vaše službe… Nasljedujte Krista koji nije došao da bude služen, nego da služi… Ne budite gospodari, nego služitelji…” Pozvao je na nasljedovanje hrvatskog blaženika, zagrebačkog nadbiskupa dr. Alojzija Stepinca kojega je baš na taj dan prije 17 godina (3. listopada 1998.) sveti papa Ivan Pavao II., u nacionalnom marijanskom svetištu Mariji Bistrici, proglasio blaženim, a čiju kanonizaciju uskoro očekujemo. Blaženi Alojzije Stepinac je uvijek čvrsto stajao na strani Evanđelja, na strani Istine i nije se htio odreći Crkve i Petrovog nasljednika ni po cijenu vlastitog života. Bio je uzor u poniznosti i strpljivosti, vjeri i ljubavi, čemu su mnogi svjedočili svakoga dana, sve do kraja njegova života.

U vaše molitve preporučujemo našeg novog Đakona i njegovu službu!

Album pogledajte ovdje:

Đakonsko ređenje, 03.10.2015.

Možda vas zanima…

loading...