Došli smo i u Australiju !!

Ove godine u svibnju, Indijski vikarijat Družbe misionara Krvi Kristove je poslao 3 misionara na službu u Australiju.

Nakon nekoliko mjeseci pripreme p. Bernard Balaraj došao je u biskupiju Geraldton u Zapadnoj Australiji, a p. Kuppala Amalorpavaraj i p. Paul Arockiam Balasundram otišli su u nadbiskupiju Hobart, koja se nalazi na otoku Tasmaniji.

Na poziv biskupa Justina Bianchinia, p. Balaraj je došao u biskupiju Geraldton, koja je druga po redu najveća biskupija po zemljopisnoj površini. Služit će u župi sv. Pavla u Karratha. Piše nam p. Balaraj kako je njegova služba vrlo izazovna. Osjeća se kao misionar u prirodi, jer je iduća crkva udaljena oko 20 km, a ona najdalja oko 345 km. Unutar župe sv. Pavla nalazi se i škola s oko 400 djece te će toj župi uskoro biti pridodana i druga koja je udaljena 550 km.

Proslavili su i 200-tu obljetnicu osnutka Družbe te su nakon svake sv. mise, od 15.-16. kolovoza, pogledali novi dokumentarni film o povijesti naše Družbe i sv. Gašparu del Bufalo. Tako su se župljani mogli malo upoznati s poviješću i duhovnošću Družbe, a p. Balaraj ih je sve blagoslovio misijskim križem. Pomoću župnog listića, župljani su se mogli ukratko upoznati i sa životom sv. Gašpara.

S ovim dolaskom u Australiju, Misionari Krvi Kristove su prisutni na svakom kontinentu naše lijepe zemlje.

 

(preuzeto sa: CPPS, Missionaries arrive in Australia, na: “http://www.cppsmissionaries.org/?p=11591”, 05.09.2015.)

 

Možda vas zanima…

loading...