„Čestitke pod borom“ – Prozorje (6.1.2018.)

Prozorje, 6. siječnja 2018.

Zajednica Krvi Kristove iz Zagreba održala je i ove godine svoj Božićni susret „Čestitke pod borom“ na kojem članovi zajednice već tradicionalno međusobno razmjenjuju Božićne čestitke. Ovaj susret prvi put se održao u novoj Misijskoj kući u Prozorju na svetkovinu Bogojavljenja ili Sveta tri kralja. Susret je započeo klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nastavio se svečanom svetom Misom nakon koje je slijedila molitva ozdravljenja od tumora po zagovoru sv. Gašpara te pojedinačan blagoslov relikvijom sv. Gašpara del Bufala. Po završetku molitvenog dijela, susret je nastavljen u radosnom zajedništvu i druženju uz „izvlačenje čestitki“ čime se članovi obvezuju na svakodnevnu molitvu jedni za druge, odnosno za onoga tko je izvukao njihovu čestitku i to tijekom cijele godine. Osobitost ovogodišnjeg susreta, osim mjesta održavanja, ogleda se i u vremenu održavanja: svetkovina Bogojavljenja, odnosno na sam rođendan utemeljitelja Družbe Misionara Krvi Kristove sv. Gašpara del Bufala.

Jedinstvo i zajedništvo temeljeno i jačano na međusobnoj molitvi snaži i duhovno izgrađuje članove zajednice po otkupiteljskoj Krvi Kristovoj.

Savršenstvo nije u izvršavanju velikih stvari, nego u točnom ispunjavanju volje Božje. Mi moramo ići onim putem koji nam je Bog darovao u svojoj ljubavi pa bio on ravan ili kamenit, suh ili blatan. Ako svakodnevne stvari činimo savršeno, dospijevamo dalje i postajemo sposobni za prihvaćanje većih milosti. (sv. Gašpar del Bufalo)

Prozorje_06012018

Možda vas zanima…

loading...